Please upgrade your browser to make full use of twiends.   chrome   firefox   ie   safari  
Grow your twitter followers. Join free!
Twiends is a vibrant community of twitter users waiting to follow you! Sign in for free!
Want More Twitter Followers?
Welcome to Twiends. We help you to grow your audience on twitter. We are a vibrant community of twitter users, and we are waiting to follow you..!
Sign in for free! Not right now
Mufarwa's
849 followers
Want to Grow Your Twitter Following, Free?
Apa cite gaduh kat stadium? Aku baru bangun tido ni.
Nasib baik Mat Yo dah keluar. Kalau tak mesti dia yang ambik penalti.
Singapura main mcm bangang ni dah kenapa?
Tahniah WUFI kerana dapat 16 daripada 23 kerusi. Keputusan yg mengejutkan tetapi boleh dijangka.
"Kenapa Islam, Yahudi dan Kristian semuanya berasal dari Timur Tengah?" "Kerama tamadun agung kuno dahulu dimulakan oleh mereka."
Aku boleh je senaraikan siapa calon WUFI, siapa ISMA, siapa IKRAM, siapa Pro Admin utk PRK kali ni. Tapi buat apa plak aku nak spoil mood.
Kahwin nanti, aku nak honeymoon kat Thailand naik kereta api yang ada bilik katil tu. Mesti bergoyang2 koc aku.
Manifesto budak2 International simple gila. Dia nak turunkan harga makanan,nak buat bantuan kewangan, penjagaan keselamatan dan intergerasi.
Aku basuh baju kat dobi layan diri 24 jam kat Sri Gombak ni. Jadi jakun kejap tekan itu ini.
Dok aih. Aku bukan budak wufi. Kalau tak mesti aku dah tukar DP.
Highway Seremban ni asyik jem je kejenya. Nak kata banyak simpang tak jugak.
Kalau mak bapak korang teringin nak makan nasi Arab sedap, takyah pegi jejauh. Kafe Mahallah Zubair, Mahallah Ali dan HS Square ada.
Dare to solat maghrib.
Dulu masa handphone kamera ptama keluar, punyalah excaited kita amek gambar orang walaupun 1.3mpixel je. Budak sekarang main 21.8mp je.
Harapnya, Tuhan berikan tempat special di Neraka Jahanam bagi manusia yang berak tapi tak pam ni.
Ramai orang nak berjihad kat Palestin. Tapi sampah kat bawah meja kelas pun malas nak buang.
Masa sekolah, dalam novel Bukit Kepong, ada part yg cite semua pmpuan kena buka baju kat luar bas. Itu pun kawan2 aku buat bahan onani.
Kau habis je belajar, terus kena buat pinjaman beli rumah. Ini tidak. Kau buat pinjaman beli kereta. Lepas tu mengadu duit tak cukup.
Aku akan promote calon yg boleh tolong jawabkan paper Consti aku esok,buat Mooting aku Khamis ni, dan paper ICL Jumaat ni. Demi Allah weh.
Aku lagi prefer bakal isteri aku tak pakai purdah. Baru org tahu, aku mampu dapat bini lawa walaupun muka x hensem.
Kalau pakwe kau ada adik lelaki yang dah umur 16 tahun ke atas, jgn la cakap yg dia hensem. Nanti dah kawin, takut tertukar.
Kalau awek kau ada adik kecik, jgn pura2 mcm kau tu caring dgn budak2 sgt. Kau kena cool dan layan seperti seorang bapa.
Aku ingat best la cerita How I Met Your Mother. Tak best pun rupanya. Kelakar tidak. Punchline tak jadi. Nyesal pulak copy hari tu.
Gila betul kawan kawan aku ni berpolitik. Aku ni still pakai kain pelikat mengangkang tengok cerita Arrow.
Aku sampai sekarang xnak beritahu aku sokong calon mana kat public. Sokong kawan, yang layak kalah. Sokong yg layak,kawan kecik hati.
Aku terkejut kejap bila tengok short list SRC AIKOL.
Malas nak cakap belakang, nah, terus aku buat diskusi langsung dengan orang Wufi. Semua dah clarify pasal Wufi. pic.twitter.com/WjPAGUVnhi
Aku nak buat satu parti politik baru. Nama dia WIFI. Aku perjuangkan kecepatan wifi dalam UIA. Baru betul2 perjuangkan hak mahasiswa.
Di saat semua orang tolak Wufi, Aku beria2 berharap wifi datang kat bilik aku. Dah dua hari tak boleh connect ni.
"R u Sunni?" "No." "R u Syiah?" "No" "R u Wahabbi?" "No" "Muktazilah? Jabariah?" "No.No." "Then who r u?" "I'm Muslim and u r ignorant."
Hape la bangang benar. Kau ingat org yg dok kecoh pasal cerita blue tick whatsapp tu tak kisah cite pasal Palestin?
Tahukah anda, Papa John's Pizza ada buat promotion 50% utk setiap makanan Ala-carte? Pizza large tak sampai RM20 pun.
Kalau aku la jadi budak WUFI, aku buat pidato hari tu lepas pilihanraya kampus. Serius doh. Kalau nak buat taik, contohilah PKR.
Kopi apa yang paling menyakitkan diri? Kopilih dia, tapi tak pilih aku.
Hari tu aku simpan rambut, Nuh kata rambut aku macam rambut anjing. Dia tak tahu anjing dah boleh dipegang sekarang ni.
Ramai budak takut masuk UIA sebab ada Arab. Well, kau masuk sini, English lagi buat kau takut daripada Arab. Seriyesli.
Kalau aku dah kaya nanti, aku nak hire orang khas untok urut aku je kat rumah. Gaji RM3,500. Penginapan dan makan minum ditanggung.
Moraliti dengan undang undang adalah benda lain. Kalau law benarkan bapuk keluar masuk toilet pompuan, moraliti tidak. Kena fire adala
Retweeted by Mufarwa's
Masa kau sekolah, awek tu bolehlah buat geli2. Tapi dah masuk U ni, kau nak kapel, kena berniat nak kahwin dgn dia. Kita dah besar kot.
Kau pernah tak makan Cheese Nan yg cheese dia boleh tarik dari Johor hingga Singapura? Tak pernah? Jom pergi RSMY. pic.twitter.com/4pyOXT0ICj
Bila kau dapat roomate baru dan roomate kau tu adalah seorang pondan. pic.twitter.com/XKKZ8bmqJp
Aku harap lebih ramai figura seperti Ibn Azhar dan Hudzaidah Shubli ni ada dalam kehidupan aku. Sentiasa beri hiburan kat aku.
Kalaulah aku jual semua buku Gila-Gila aku ni, nescaya sekarang ni aku dah boleh beli rumah. Aku ada koleksi buku ni sejak 1984 kot.
Naruto dah habis dah. Detective Conan baru jilid 86. Gosho Aoyama ni tak takut mati awal ke?
Aku macam nak pergi Jepun, lepas tu ketuk kepala Gosho Aoyama ni berkali-kali. Aku tunggu Detective Conan punya buku 4 bulan sekali kot.
Weh, Akademi Fantasia 2014 hari ni dah final ke? Hambar benar rancangan ni sekarang. Aku pun tak sedar program ni dah start.
Dah season 8, Branadette dalam Big Bang Theory ni sangat-sangat hot. Lawa gila.
Tahukah anda, Sekiranya anda melihat skrin laptop terlalu lama, bahu anda akan sakit, dan ia merupakan tanda awal utk menjadi buta?
Tahukah anda, Lagu kabangsaan Singapura adalah di dalam Bahasa Melayu. Dan Bahasa Rasmi Singapura adalah Bahasa Melayu?