Please upgrade your browser to make full use of twiends.   chrome   firefox   ie   safari  
Want a page like this?
Ihsan Jaafar
177 followers

Want to Grow Your Twitter Following, Free?
Patho paper 2 in less than 2 hours. please pray that I will be calm, have enough time, remembers what I have studied and ease in hard Qs.tq
Patho Final Paper 2 : Past Year Question Chapters ..... bit.ly/patho-final-p2
Please pray for me, pray that I will remember everything that I have studied.....facebook.com/ihsan.khalib/p…
selamat menduduki final exam kepada seluruh penuntut2.... facebook.com/kelabumnokaher…
Ya Allah, please help my friends who are studying right now & suffer from unwanted public concerts, no eletric, no water #pray4sayyedazainab
wah, study room RT @pckaherah Sempena musim peperiksaan ini, markas PERUBATAN Abou Risy akan dibuka bagi... fb.me/2qigF5C1U
Selaku mahasiswa , saya menolak tindakan Adam Adli yang menyatakan ingin mengadakan rampasan kuasa & mengadakan demonstrasi awam .
Jangan buat sesuatu hanya kerana kita rasa orang rasa betul dan suka, buat sesuatu yang kita rasa betul dan suka.
We attracted RM49.3 billion of approved investments for Malaysia in Q1 alone, a 44% increase. Great news for our economy in near future.
Retweeted by Ihsan Jaafar
Malaysia Kemuka Dokumen Mengenai Konvensyen Senjata Nuklear Contoh Ke PBB bit.ly/11b7tz5 #News #UMNO
Retweeted by Ihsan Jaafar
Dan sedari tadi ku berdoa, Berikan fokus pada studi ni. Hingga kini, masih lagi gagal.
Muhasabah utk kita "Manusia ketika hidup di dunia semuanya tidur, dan terjaga apabila sudah meninggal dunia.” - Sayyidina Ali k.w
Ya Allah, tabahkan hatinya sebagai mana tabah hati Nabi kehilangan Khadijah dan Abu Talib.
How deep we empathized, it will never be equivelant to the sadness in ur heart.May Allah & only Allah b ur guide in time of sorrow my friend
Salam Alaik everyone. get ready, exam is coming to town! facebook.com/events/5030954…
practical sudah. Kini menggapai bintang untuk written. Tapi ada insan beritahu menggapai bintang ni sia-sia kerana nanti terbakar . hurm
Maha suci tuhan yang meletekkan daku di bumi kinanah, menemukan aku dgn rkn2 akn memimpinku ke jalan islam. Maha suci Zatnya yg menentukn
Maha suci tuhan yang menganugerahkanku nama Ihsan, menjadikan itu doa untukku menjadi insan yang baik.
just sharing :) . buruk betul tulisan bit.ly/pharma-prac-sum
Syg kalau kita tipikal. ikut arus, tiada rncgn jelas masa depan kita. Ayuh doc muslim sekalian, tanya diri sendiri. Besar nanti nk jd apa?
Dalam bidang perubatan, masih banyak penyakit unknown. tu bukti ilmu kita cetek & peluang kita sebagai doc muslim utk terus & terus teroka
Nama saya Ihsan, bukan ehsan, bukan esan ok. nice one minu RT @preity_pie92 your name is a gift from your parents, dont ever misspell it. :)
Kita belajar perubatan bukan untuk hidupkan orang untuk selamanya. Kita selamatkan nyawa agar lebih ramai dpt kmbali di jln Allah #niat
Masa oh masa. bila lapang tak mahu guna, bila dah padat sesal tak guna.
"Berhati-hati dengan masa lapang. Sesungguhnya masa lapang itu musuh kamu yang paling ketat" -Syeikh Badi', Muktamar Thullab Ikhwan Muslimin
Retweeted by Ihsan Jaafar
Hari ni hari ibu. Ismat dan Ikhmal beli untuk ibu hadiah ni, fountain mini. Penat... facebook.com/m.ihsanjaafar/…
Alhamdulillah,selesai sudah peperiksaan Patho practical.Usaha sudah, kini meletak semua tawakkal pada takdir dari Allah.next stop, #Pharma !
RT @hapehapentah ada 152 jar, yg masuk exam 4 je. tu pun dua slideshow. so probability 1/38 =.=' stress
Salam alaik guys & gals. Seikhlas hati saya memohon segala bentuk kemaafan...... facebook.com/m.ihsanjaafar/…
#True #Story . Banyak dah yg dah dikesal "Hanya orang gila yang tak akan menyesal atas tindakannya semasa marah" - Iqbal :)
Masih keliru antara recent thrombus & Myocardial Infarction. Yang patutnya mudah pun jadi susah bila musim periksa.
Kadang tengok belajar medic ni penuh kezaliman. potong kepala katak, bukak mata arnab besar-besar. Semuanya demi manusia. Wajarkah??
jangan ingat kita hebat bila tengok orang nampak noob.kadang tu bukan dia noob, kita yang bajet pandai sangat #kisah #benar #muhasabah #diri
ingat yang baru lagi baik. tak boleh guna terus =.=' . #nyesal #persepsi
Semalam berbual dengan ahli beit, setuju satu benda. Kalau tak berkah hidup & lahir muslim ni, tak tau jadi apa diri sendiri. rosak sokmo
Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu (2:216)
Retweeted by Ihsan Jaafar
musim examilah kita akan harap-harap boleh makan banyak-banyak tanpa jadi gemuk.
Bila malam, "esok nak study tak stop". besoknya, "daylight is still there. study can wait". =.='
Pernah ku tanya diriku,apa yg ingin diubah pd masa silam.kini ku sedar ,tak perlu kuubah apa2,krn yg lepas itu pngjrn,sdg yg dpan masih ada
betapa kita ni makin dewasa . Sampai satu masa kita hanya mampu berharap kita dapat jadi macam kanak2, buat perkara budak2 :)
baik jadi pucuk tunggal dari jadi lalang. baik putih tulang dari putih mata . :)
Prinsip? Anda tahu anda berprinsip sekiranya prinsip anda dicabar.
Retweeted by Ihsan Jaafar
Bergaduh dengan org memang senang. nak berbaik lepas tu yg sgt susah. awkward sgt nak mulakan conversation. #pengalaman #sendiri .
Gmbr ni sgt signifikan dalam hidup saya. Ni kira gmbr terakhir sblum saya memilih utk #berubah :) pic.twitter.com/HQWe7yDyjG
Sekadar bertanya, ada yang ingin membuat attachment di HTAR klang cuti summer ni? ingat nak daftar dgn member2 dari sini. Tak reti sgt.
Buku kurang dipandang. tweet je kerja. :( Ya Allah, mudahkan hamba ini...